ŽUPA PBDM ČUČERJE IMA NOVOG ŽUPNIKA

U nedjelju 16. kolovoza 2020. godine naša je župa dobila novog župnog upravitelja vlč. Marka Torbara.

Misno slavlje u kapeli Sv. Leopolda Mandića i sv. Monike u Dankovcu, uz novog župnika predvodio je zagrebački pomoćni biskup Ivan Šaško. U koncelebraciji je bio i prof. fra Ante Crnčević koji je vjernicima pročitao dekret kardinala Josipa Bozanića.

“Na srcu mi je svaka duša koja mi je povjerena i to će mi biti prioritet, a vjerujem da će se po mojem i vašem zalaganju obnoviti i porušeno. Molimo i radimo na svetosti, svatko od nas može nešto, uz Božju pomoć sve. Nisam došao biti upravitelj za sebe nego za vas i zajedno s vama želim graditi ovu župnu zajednicu“, rekao je vlč. Torbar.

U ime župljana i pastoralnog vijeća zahvalu je izrekao Dražen Zrinski. Podsjetio je kako su čučersku župu kroz povijest pogodilo četiri snažna potresa, nakon čega je marljiv puk iznova obnavljao i ponovno podizao prigorsku ljepoticu. „Vjerujemo kako će i naše generacije imati snage i volje urediti crkvu i župnu kuću“, rekao je Zrinski. Obećao je novome župniku pomoć i suradnju u pastoralnom i materijalnom radu župe.

Biskup Šaško okupljene je ohrabrio navodeći kako je od strane nadbiskupije sve napravljeno za postavljanje privremenog montažnog prostora za okupljanje vjernika i liturgijska slavlja čiju realizaciju trebaju prepoznati mjerodavni u društvu kako ne bi dolazilo do neprimjerenih zapreka.

Vlč. Marko Torbar rođen je 25. travnja 1989. Odrastao je u župi Presvetog Trojstva u Krašiću gdje je pohađao osnovnu školu. Pohađao je Nadbiskupsku klasičnu gimnaziju i Katolički bogoslovni fakultet u Zagrebu gdje je i diplomirao 2014. godine. Za svećenika je zaređen 2015. po rukama nadbiskupa Josipa Bozanića. Do sada je kao župni vikar djelovao je u Župi sv. Nikole u Kustošiji, zatim sv. Martina u Dugom Selu te naposljetku u župi sv. Petra apostola u Zagrebu.