PROSLAVA TITULARA ŽUPE – POHOD BLAŽENE DJEVICE MARIJE ELIZABETI

I ove godine svečano smo proslavili titular naše župe, Pohod blažene djevice Marije Elizabeti. Započeli smo trodnevnicom gdje smo se duhovno pripremili za ovaj blagdan, a svakog dana imali smo i priliku za sv. ispovijed. U subotu je sv. misu predslavio vlč. Ivan Zovko, supsidijar u Župi Lučko.

Vlč. Damir Ocvirk, župnik Župe sv. Josipa na zagrebačkoj Trešnjevci, zajedno sa župnim mješovitim zborom pod ravnanjem maestra prof. Josipa Škvorca, uveličali su svečano euharistijsko misno slavlje u nedjelju 29. svibnja 2022. godine u našoj montažnoj crkvi u Čučerju! Zbor ima tradiciju neprekidnog djelovanja od osnutka župe, a ove godine slave svoj 85-ti rođendan! Nakon svete mise izveli su i nekoliko Marijanskih pjesama, a ljepota njihovih glasova i skladnog pjevanja na Božju slavu, razgalila je srca svih naših župljana. Vlč. Damir Ocvirk istaknuo je kako imaju običaj jednom godišnje pohoditi neku župu, a ove su odabrali baš našu, ranjenu Župu u Čučerju. Došli su nam u pohode na drugi dan trodnevnice uoči proslave Titulara Župe – Pohod Blažene Djevice Marije kojeg ćemo proslaviti u utorak, 31. svibnja. Nakon svete mise druženje je nastavljeno u Pastoralnom centru – vrijedne ruke naših župljana i lovaca pripremile su ručak. I naši su krizmanici izrazili želju baš ove nedjelje organizirati svoje druženje pa su tako i sami sudjelovali u pripremi roštilja. Kako je istaknuo vlč. Damir u svojoj homiliji, naše je zajedništvo kriterij prepoznavanja Crkve u svijetu. Zato radimo i dalje na izgradnji zajedništva, u ljubavi, zagledani u Isusa Krista, zaglavni kamen. Ako gradimo zajedništvo, postajemo znak Boga u ovome svijetu.

U ponedjeljak, 30. svibnja, na treći dan trodnevnice, misu je predslavio vlč. Krešimir Žižek, župnik Župe sv. Vida Mučenika u Petruševcu. Ujedno smo proslavili i Dan državnosti, te smo dragom Bogu uputili molitve i za našu domovinu.

Na sam dan Pohoda Blažene Djevice Marije Elizabeti imali smo dvije mise. Na misi u 11 h prisustvovali  su svećenici Remetskog dekanata s dekanom Brankom Lipšom, a misu su suslavila i dva svećenika Svećeničkog doma Sv. Josipa u Zagrebu, naš bivši župnik vlč. Dragutin Mostečak i vlč. Alojzije Burja, rodom iz Krašića. Misu je predslavio vlč. Branimir Jagodić.

Misu u 19 h predslavio je don Filip Pavlović, župnik Župe Lupoglav, koji se je nakon opširne i iscrpne propovijedi nastavio družiti s našim župljanima.