PRIZNANJE ŽUPNOM CARITASU

U srijedu, 7. travnja 2021. godine, Vijeće Gradske četvrti Gornja Dubrava upriličilo je u Kulturnom centru Dubrava dodjelu Priznanja udrugama, društvima i skupinama koje su svojim nesebičnim pomaganjem i trudom pružile bezrezervnu podršku i pomoć stradalima u zagrebačkom razornom potresu 22. ožujka 2020. godine.
Posebno smo ponosni i sretni što je Priznanje dodijeljeno i našem Župnom Caritasu koji je od samog početka pružio veliku pomoć stradalima u Čučerju gdje je u prvim trenutcima oko 150 kuća označeno kao mjesta koja nisu sigurna za život. I danas, godinu dana nakon potresa, Caritas brine o 100-tinjak obitelji te im pruža i bratsku i duhovnu blizinu. Uz pomoć mnogobrojnih donatora, Čučerski Caritas (njegovi volonteri) posljednjih je mjeseci pomagao obiteljima u vidu donacija drva, prehrambenih namirnica, kućanskih potrepština, akcijom “Djeca za djecu”, ali i tzv. kumstvima čime je pružena i konkretnija materijalna pomoć najpotrebitijim obiteljima.
Zahvaljujemo Vijeću Gradske četvrti Gornja Dubrava na ovom Priznanju koje su u ime Župnog Caritasa preuzele gđa Janja Palčec, potpredsjednica Župnog Caritasa i gđa Martina Novosel, volonterka. Pomaganje i darivanje drugima uvijek donosi nagradu, onu nematerijalnu – u srcu svakog onog koji se do kraja daje drugome. No, ovakva Priznanja svakako su velika čast i povijesni zapis jednog vremena koje, iako je teško i izazovno, svjedoči ljubavi i iskrenom zajedništvu!
Naposljetku, možemo reći da je to priznanje Isusu i Majci Božjoj koji su nam ostavili primjer služenja i kao znak naše zahvalnosti što možemo čuti Marijine riječi: “Što god vam rekne činite!”