PREDADVENTSKA DUHOVNA OBNOVA

U radosnom iščekivanju prve nedjelje Došašća, dijelimo nekoliko fotografija s održane (pred)adventske duhovne obnove u našoj Župi. Obnova je održana u četvrtak 25.11., a bila je namijenjena osnaživanju bračnih parova, roditelja ovogodišnjih kandidata za Prvu pričest i Sv. potvrdu.
Obnova je započela svetom misom u 18 h te klanjanjem pred Presvetim, a nastavljena je životnim svjedočanstvom gospodina Veseljka Kralja. Veseljko je katolički laik, suprug žene Kristine s kojom ima sedmero djece. Voditelj je bratstva Muževi Katolici koje organizira cjelonoćna klanjanja u hrvatskim crkvama (nedavno su isto organizirali i u našoj crkvi u Čučerju).
Gospodin Kralj uživo nam je posvjedočio o razdoblju svog života kad je živio „bez Krista“ te kasnije, nakon obraćenja, o životu „s Kristom“. Isusa Krista započeo je upoznavati nakon jedne tragedije koja ga je usmjerila u sasvim novom smjeru, prepunom milosti i blagoslova. Iz zahvalnosti prema Bogu napisao je knjigu „Ispovijest bijednog grješnika“. S dva primjerka knjige darovao je naše župljane, a poseban dar primio je i župnik, vlč. Marko Torbar: sliku koju je naslikala Veseljkova kći Magdalena. Hvala Veseljku što je posjetio Čučerje i vjerno posvjedočio da je Bog živ i da nas neizmjerno ljubi.