POMOĆ SISKU

Predstavnici Caritasa naše župe, na čelu s predsjednicom i volonterima, ujedno i članovima pastoralnog vijeća, pohodili su dana 4. veljače 2021. župu Pohoda BDM u Sisku. Dolazak u svrhu potpore i pomoći stradaloj župi u razornom potresu 29.12.2020. bio je prožet razmjenom iskustava te pružanjem pomoći na svim potrebnim razinama. Svojim dolaskom susreli su se sa župnikom domaćinom vlč Ivanom Ģrbešićem koji je izrazio srdačno gostoprimstvo i veliku zahvalu za pruženu podršku i vrijeme koje su naši župljani odvojili za njih. U razmjeni iskustava s predstavnicima Caritasa njihove župe jedni su druge ohrabrili, stavili sebe i svoje vrijeme na raspolaganje ako će biti potrebno u prikupljanju materijalne pomoći stradalim župljanima, kako naše, tako i njihove župe. Tom je prigodom uručen novčani dar u iznosu od 10.889,50 kn, kojeg su župljani Čučerja prikupili na sv. Misi 31.1.2021.
Također, uručena je i zahvala župniku župe Sisačka Sela preč. Dragutinu Papiću koji je svesrdno odlučio materijalno pomoći našoj župi prilikom potresa 22. ožujka.
Iako i sami u potrebi, ranjeni potresom, osjećamo posebnu Božju blizinu u bratu i sestri pored nas, jer vjera se ovdje svjedoči djelima.