“Lancima ljubavi privucite svoje neprijatelje Bogu”

Svetu Misu prvog dana trodnevne priprave za proslavu blagdana Imena Marijina u Župi Pohoda Blažene Djevice Marije u Čučerju, u četvrtak 10. rujna, predvodio je p. Mislav Skelin, župni vikar Župe Jordanovac. Iako rođen u Zagrebu, p. Mislav je priznao da je po prvi puta u Čučerju, te da je dolaskom ostao iznenađen ljepotom ovog prigorskog kraja.

Misao iz evanđelja dana (Lk 6, 24-38) bila je: “Budite milosrdni kao što je Otac vaš milosrdan”. Iz homilije p. Mislava izdvajamo: “Ne možemo se sami izvući iz začaranog kruga zla kada jedni drugima pakostimo, osvećujemo se, kada smo neprijatelji i odgovaramo zlom na zlo. U čitavoj povijesti ljudskoga roda proteže se neprijateljstvo. Nažalost, ako živimo u okruženju gdje su odnosi zatrovani, onda na sve ljude gledamo kao na neprijatelje. Kako izaći iz te duhovne bolesti? Molitvom, Božjim uključenjem. Isus Krist je put koji nas izvlači iz tog kruga. Prema svojim neprijateljima budimo milosrdni kao što je Otac naš milosrdan. Lancima ljubavi privucimo svoje neprijatelje Bogu.”

U petak 11. rujna svetu Misu u 19 sati u kapeli sv. Leopolda Bogdana Magdića u Dankovcu predvodit će mladomisnik Branimir Jagodić, župni vikar u župi Retkovec. Prije i za vrijeme svete Mise bit će prilika i za svetu ispovijed.

Majko Božja Čučerska, moli za nas!