DARUJ RUKE, DARUJ BOŽIĆ

HUMANITARNA AKCIJA CARITASA ŽUPE ČUČERJE

Župni Caritas Župe Pohoda Blažene Djevice Marije Čučerje ovoga Adventa pokreće jednu posebnu akciju pod nazivom “Daruj ruke, daruj Božić”!
Ova humanitarna, ali i kreativna akcija, ima za nakanu u ljubavi okupiti župljane te otvara mogućnost i poziva na uključivanje svakoga tko može dati svoje ruke, talente i vrijeme,
da bi svi zajedno siromašnima ovoga Božića darovali malog Isusa.

Kreativne radionice održavat će se tijekom 4 subote.
Svi proizvodi izrađeni na radionicama prodavat će se nakon svetih misa tijekom Adventa, ispred montažne crkve u Čučerju.

Sav prihod usmjerit će se za kupovinu hrane i higijenskih potrepština za korisnike našeg župnog Caritasa.

Radionice vode voditelji koji će se tijekom Adventa osobno predstaviti na kraju nedjeljnjih svetih misa,
a tom će prilikom najavljivati radionice te pozivati sve zainteresirane na uključivanje u akciju.

Podijeli plakat, dođi, uključi se, zabavi i ujedno učini dobro za svoje bližnje!

U zajedništvu dočekajmo Isusovo rođenje!


10. 12. 2022. ETNO RADIONICA – IZRADA ETNO BOŽIĆNIH UKRASA

Na etno radionici u subotu 10. prosinca izrađivan je tradicionalni božićni nakit “čučerski kinč” kojim su nekada naši preci kititi svoje kuće za Božić. Izrađivali su nakit od prirodnih materijala i onoga što su našli u prirodi. Taj običaj je zamijenjen komercijalnim modernim kićenjem borova i kuća koje je jednostavnije i možda praktičnije, ali nema u sebi utkan trud i ljubav vrijednih ruku. Naša radionica ima za cilj podsjetiti stare generacije na bogatstvo tradicije i običaje, a mlade podučiti vještinama izrade i očuvanja korijena naše osam stoljetne prošlosti župe i mjesta Čučerja.

 

 

 

26. 11. 2022. ODRŽANA PRVA RADIONICA ADVENTSKIH VJENČIĆA

Nakon iznimno uspješne adventske radionice prošlog tjedna, koja je okupila puno ručica, ove subote 3. 12. 2022. od 14 do 16 h, nastavljamo s akcijom „Daruj ruke, daruj Božić“, u našem pastoralnom centru. Pomozite nam izraditi poklone za svetog Nikolu. Za više informacija, možete se javiti voditeljicama Martini Novosel i Marini Šturlić. Poklone ćete moći nabaviti za svetog Nikolu iduće nedjelje ispred crkve. Sav prihod ide za našu akciju pomoći najpotrebnijima. Paketiće sa zamotanim bombonima za košaricu sv. Nikole možete ostaviti u sakristiji ovaj tjedan do subote nakon misa zornica. Dolazak sv. Nikole u našu crkvu očekuje se iduće nedjelje, 4. prosinca, na misi u 11 h. ?