OPROŠTAJ S NAŠIM ŽUPNIKOM

U nedjelju 2. kolovoza  naš župnik vlč. Dragutin Mostečak proslavio je sa svojim župljanima tri sv. mise prije konačnog odlaska u mirovinu. Bili su to trenuci dirljivi kako za njega, tako i za nas župljane koje je rado okupljao oko Božjeg stola. S njim smo se oprostili skromnim darovima, a naš župljanin Joško održao mu je kratki pozdravni govor:

Dragi naš župniče!

Vaša sedmogodišnja služba u župi Čučerje je pri kraju. Hvala Vam za predano obavljanje te službe. Puno toga što ste učinili i potaknuli, kako na duhovnom tako i na materijalnom polju, ostaviti će trajni trag.

Križni put po župi od samog je početka bio toplo prihvaćen i puno se župljana rado odazivalo svake godine na tu osobitu molitvu i razmatranje. Hvala Vam za to novo iskustvo. Strpljivo ste i ustrajno pozivali sve nas da živimo dostojno kršćanstva kojem pripadamo, da budemo, kako ste rado rekli, kristijani, Kristovi. Da živimo u skladu s njegovim naukom. Koliko je to važno u našem životu, u životu cijelog svijeta, najbolje se vidi ovih dana. Obraniti se od virusa možemo samo ako uistinu ljubimo jedni druge, ako smo spremni odreći se nekih svojih potreba, navika i ugodnosti, i prihvatiti ograničenja zbog dobra sebe i svojih bližnjih. Hvala Vam i na tom neumornom pozivanju da budemo uistinu Kristovi.

Od kada ste došli u našu župu neumorno ste nastojali oko obnove svega što je trebalo obnoviti, od orgulja koje su desetak godina bile zapuštene i van uporabe, pa do krovišta na crkvi i svim župnim objektima. Možda je i obnovljeno krovište crkvu sačuvalo od još većih oštećenja u nedavnim potresima. A i ova kapela, proširena i uređena Vašim zauzimanjem, već nam četiri mjeseca služi kao župna crkva. Zasigurno je uz naš trud na djelu bila i Božja Providnost.

Živimo u vremenu velikih kušnji i trebamo pouzdan oslonac, a to je naša vjera. U knjizi Sirahovoj zapisano je: „ako želiš služiti Gospodinu, pripravi dušu svoju na kušnju. Učvrsti svoje srce i budi jak “ (Sir 2,1-2). A svećenici nas okupljaju oko Isusa, onako kako prilike dopuštaju, jer samo s Njim možemo učvrstiti svoja srca da budemo jaki u svakoj kušnji.

Neka Vam dobri Bog ojača zdravlje, i kao nagradu za Vaš rad na božjoj njivi, neka Vam život ispuni zadovoljstvom i svojim mirom.