MOLITVA ZA POSVETU CRKVE

Molitva za posvetu župe Gospi Čučerskoj

Dobra naša Majko, Gospo Čučerska,

od srca ti zahvaljujemo  za bezbrojne darove i milosti kojima stoljećima obasipaš svoje vjerni puk.

Molimo te, milostiva naša Majko, da nas i sve članove naše župe štitiš i pomažeš.  Najprije te molimo za ustrajnost u vjeri, da vjerski život u našoj župi napreduje i raste, da vjerno i predano živimo svoj kršćanski život.

Preporučujemo ti svaki dom i svaku obitelj: sve bračne parove, djecu i roditelje, djedove i bake.

Posvećujemo ti sve: vjerne i nevjerne, dobre i loše, jer Otac Nebeski daje da sunce njegovo izlazi nad zlima i dobrima i da kiša pada pravednicima i nepravednicima.

Preporučamo ti danas sve obitelji stradale u nedavnom potresu. Zakrili ih svojim majčinskim plaštem. Svojom majčinskom brižnošću potiči nas na duh solidarnosti i blizine kako bi svi mogli i dalje živjeti na svojim obnovljenim ognjištima.

Čučerska Gospo već stoljećima u ovom Božjem hramu slušaš tihe molitve svog vjernog puka i prinosiš ih svome Sinu. Sada je ova naša starodrevna ljepotica ponovo razrušena i nagrđena. Molimo te za tvoj pomoć u obnovi naše crkve da nas u njoj i dalje možeš tješiti i pratiti na putu našega života.

Posvećujemo ti svoja srca i duše, misli i osjećaje, riječi i djela, sve svoje dobre nakane i želje, sav svoj rad i svaki trenutak svoga života.

Isprosi kod Gospodina blagoslov svima nama.

Udijeli nam blagodat obiteljskog,  župnog i društvenog zajedništva kao predokus zajedništva s tobom  u Kraljevstvu tvoga Sina, koji s Ocem i Duhom Svetim  vlada po sve vijeke vjekova.

Gospo Čučerska, moli za nas.  Amen.

Kraljice neba raduj se!